rooibos espresso

Rooibos Espresso

Rooibos Espresso – Gezonde koffievervanger

Wat zou het toch prachtig zijn als er koffie gemaakt kon worden zonder dat er koffiebonen in zouden zitten. Daarmee ben je van grauwe nagels, gele tanden en cafeïne verslaving af. Maar wat nou als ik zeg dat dit kan, dat er een espressodrank bestaat die gemaakt is zonder echte koffiebonen! Ik bedoel hier Rooibos Espresso, het is een  op koffie lijkende drank die gemaakt is van Zuid Afrikaanse rooibos.

Wat is Rooibos

Rooibos is een plant die voorkomt bij het Cedergebergte in Zuid-Afrika. In dit gebied wordt van de rooibos plant al eeuwen een drank gemaakt die bekend staat om zijn gezonde eigenschappen. Sinds ongeveer 1930 wordt de plant gekweekt om het product te maken dat wij rooibos thee zijn gaan noemen (bron: Wikipedia). Rooibos is dus geen thee én geen koffie.

Nadeel van koffie

Nederlanders staan bekend om hun hoge mate van koffie gebruik. De pakken koffie gaan als warme broodjes over de toonbank en een pauze op het werk is niet meer weg te denken zonder koffie. Mensen drinken koffie vaak voor de oppeppende effecten van de cafeïne, deze verhogen het werktempo en zorgen ervoor dat je net even iets langer en harder door kan werken. Maar cafeïne blijkt uit recent onderzoek helemaal niet goed voor je gezondheid te zijn. Cafeïne staat namelijk net onder nicotine op de lijst met verslavende stoffen. Zo kunnen koffiedrinkers  ontwennings- verschijnselen als hoofdpijn krijgen als ze een dagje geen koffie drinken.

Rooibos Espresso als alternatief

Daarom is Rooibos Espresso ideaal, daar zit namelijk helemaal geen cafeïne in. Hierdoor is het ook een perfect drankje voor iedereen die niet blootgesteld wil worden aan de schadelijke effecten van cafeïne. Ook heeft Rooibos  Espresso veel antioxidanten die allerlei helende effecten hebben op het lichaam. Deze antioxidanten geven een kalmerend effect en zijn goed voor de stofwisseling en de vetverbranding. De darmen en andere organen zullen sneller en beter werken. Rooibos Espresso is door al deze antioxidanten ook geschikt voor zwangere vrouwen.

Meer informatie over de gezondheidsaspecten van rooibos vindt u hier:

Rooibos Espresso is dus een van de eerste producten die smaakt als koffie, er uit ziet als koffie, maar net geen koffie is.Deze espresso heeft een vrij zoete en frisse smaak, wel degelijk ietsjes anders als een normale espresso. Wel ziet de drank er na het bereiden er precies hetzelfde uit.

Ontspanning

Na een lange dag op het werk wil je het liefst ontspannen,  lekker op de bank zitten met een filmpje op de buis. Rooibos Espresso is de beste drank om te drinken voor de ontspanning. Er zijn studies die wijzen op  een vermindering van cortisol, het stresshormoon in het lichaam. Hierdoor zorgt het voor een stabielere slaap en je zult je de volgende dag een stuk minder moe voelen dan voorheen. Probeer het dus eens uit, sla de koffie een keer over en pak eens een kopje Rooibos Espresso.

Waar kan ik Rooibos Espresso kopen

Rooibos Espresso is onder de merknaam RedEspresso te koop in onze webshop. Via deze link komt u direct bij de juiste productgroep terecht.  Heeft u nog vragen over over RedEspresso kijk dan eerst op onze pagina met veel gestelde vragen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord